dryueh (dryueh) wrote,
dryueh
dryueh

Cuse and Lindeloff are........

Ik kwam terug van mijn verblijf aan de Dode Zee, sliep een halve dag en bekeek de laatste aflevering van LOST. Halverwege dacht ik al: "Dit zou het einde moeten zijn en we hebben nog een uur?"

Wat volgde vond ik te erg voor woorden en nu een paar dagen later ben ik pas echt kwaad. De serie draaide voor mij om het ingenieuze plot en de vele wendingen. In de laatste aflevering wordt nauwelijks iets uitgelegd en in het laatste uur wordt alles wat gebeurd is de vorige seizoenen teniet gedaan met een enorme anti climax ongeveer gelijk aan het concept: It was all a dream.

Het ergste vind ik nog dat de schrijvers zich er vanaf hebben gemaakt met de woorden: "Lost is vanaf het begin een karakterstudie geweest, het draaide allemaal om de karakters. Pardon? De reden dat ik de serie heb gevolgd was omdat je na een aflevering achterbleef met een gevoel van WTF just happend? De cliffhangers in LOST waren ongeevenaard, en de makers wisten je bijna altijd op het verkeerde been te zetten. De keren dat ik wist hoe een aflevering afliep waren op een hand te tellen. De sores van hoofdpersonen als Jack en Kate konden me gestolen worden, de love triangle met Jack, Kate en Sawyer helemaal en dan uiteindelijk beweren dat het allemaal om de karakters ging?

De schrijvers Lindeloff en Cuse die het grootste gedeelte van de serie voor hun rekening namen, hebben nooit een goed idee gehad hoe ze de serie moesten eindigen en waren te bang om de fans teleur te stellen en gingen voor een easy way out. Wat mij betreft verdienen ze  een langzame en pijnlijke dood voor het verkloten van zoveel potentieel.
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
  • 3 comments